KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy z ESU 2011 Vydání č. 48, 1. duben 2011
Zpět

Vydání č. 48, 1. duben 2011

Přidáno 19. 7. 2011
Vydání č. 48, 1. duben 2011
"Všechny naše myšlenky a naděje patří japonskému lidu" napsala viceprezidentka Dr.Flemmingová (Rakousko) 28.března do "Kronenzeitung" ve Vídni  a položila při tom otázku:"Jak se mohou vůbec atomové elektrárny nechat v provozu, když dodnes neumíme s atomovým odpadem zacházet?" Pro dřívější ministryni životního prostředí představuje denně produkovaný atomový odpad"tisícileté nebezpečí a zkázu pro lidstvo". Současné postupy jsou "neuvěřitelné, nehumánní a neodpovědné",  vinou je "chtivosti po energii,blahobytu a zisku"..

Seniorská unie Polska obdržela soudní registraci a může tím zahájit svoji činnost, zaznělo z Osvětimi (Malopolské vojvodství), kde má nová organizace svoje sídlo.
O založení se rozhodlo 7. října 2010 v Berlíně a oficielní založení následovalo 29.listopadu.

Úzkou kooperaci vyjednali senioři CSU (Bavorsko) a CDU v Bádensko-Würtembersku. Prof.Weckerle tak může na norimberském!" pečovatelském kongresu" jeho organizace a Unie žen v květnu očekávat delegaci vedenou baronem von Stetten. Obě organizace se v únoru v Ulmu dohodly, že budou od svých současných zemských vlád  požadovat"jmenování pověřence pro seniory"...

Pro "síť vzdělávání" seniorů CSU (Bavorsko) byl pod vedením viceprezidentky ESU Elke Garczyk vypravován koncept.. Mělo by se dosáhnout toho, že na mnoha místech bude probíhat seniory čestně vykonávaná podpora žáků, učitelů a rodičů jako pomocníků při předčítání, poradců a opatrovníků, bude to podporováno prostřednictvím zemských vlád.  Také toto je příspěvek k"evropskámu roku dobrovolné práce -2011".

Mezinárodně propojena je ESU s aparátem EU viceprezidentkou C.Q.Barba(Španělsko), a celoevropsky jednající AGE-Plattform(150 členských svazů se sídlem V Bruselu), kde je už roky naší reprezentantkou čestná prezidentka E.D.-Cornil(Belgie) V pracovních skupinách EVP jsou angažováni:viceprezidentka Dr.M.Flemming (Rakousko) v AG1,prof.Hermans (Belgie) v AG2 a nově prof.dr.N. Andrejev (Bulharsko) v AG3.  Prezident Worms a generální sekretářka Uhlenbrock patří dále do představenstva EVP("General Assembly").

Do zlaté knihy města Almagro (Španělsko) se zapsal prezident ESU dr.Worms při příležitosti přijetí starostou města. Přítomni byli další představitelé vedení ESU a další účastníci regionální konference v Cluad Real (zpráva o konferenci v němčině je na:www.eu-seniorunion. info/de/activites/konferences).. Atrakcí architektonicky zajímavého města jsou národní divadelní museum , museum paliček na zhotovování krajek a  nejstarší divadlo v přírodě ze 17.století, které ještě hraje..

Kříže v italských třídách nepředstavují žádné porušení lidských práv, rozhodl to evropský soudní dvůr, po stížnosti jedné ateistky.- V Postupimi (Německo) bylo rozhodnuto, že kříž v místnosti CDU-frakce v zemském sněmu může viset, ale přesto bylo upuštěno od veřejně zde konaných výborových schůzí. Podporovatelem jednoho židovského poslance, jemuž se  kříž nelíbil, se podle jednoho tiskového oznámení stala "levicová"strana.

Naděje koptských křesťanů na významné zlepšení jejich situace po pádu Mubarakova režimu se nenaplnila. Mezitím se znovu obnovily vojenské údery na jejich kláštery, řekl biskup v Německu žijících koptů.

Tento zpravodaj je pravidelně překládán do češtiny ing. Karlem Tomkem a Stanislavem Kodysem. Redakce jim srdečně děkuje. V současné době musí sekretariát zařizovat ukončení placených překladů (anglicky, španělsky, francouzsky). Kdo pomůže, kdo zastoupí?

Ohlasy směřujte na: Redaktor Ulrich Winz, Leipziger Str. 49/084, D-10117 Berlin
Tel.(Fax: +49(0)30 204 0471, Mobil: +49 (0)174 175 6050, e-mail: ulrich.winz@web.de