KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2018 SKS Žďár nad Sázavou - činnost v roce 2017
Zpět

SKS Žďár nad Sázavou - činnost v roce 2017

Přidáno 2. 2. 2018
Ilustrační foto
Klub SKS Žďáru nad Sázavou:
 
Program v KS ČP - 7 setkání v programu KLAS (klub aktivních seniorů), mimo letní měsíce, průměrná účast 8 zájemců - trénink paměti, cvičení na židli, DVD, fotografie apod.
 
Členská schůze s 28 účastníky, jako host byl přítomen i místostarosta města ing. Klement.
 
Zájezd SKS do Náměště nad Oslavou, mše sv. v Náměšti; prohlídka Zámku, návštěva vojenské vrtulníkové základny. Lodí na přehradě u elektrárny Dukovany, 50 účastníků
 
Cyklistika seniorů: 10 cyklistických vyjížděk s průměrnou účastí 6 účastníků, celkem najeto 2165 km. Jednou autem a pěšky v Tišnově a okolí. Zakončení cyklistické sezóny na zahradě Pavla Kříže u Pilské nádrže.
 
Dále zajišťujeme program pro seniory v Charitním domě na Moravci, proběhlo 23. setkání (vždy 2 skupiny v posledním pondělí v měsíci) s průměrnou účastí 8 klientů, kteří mají o setkání zájem, program v délce do 1,5 hod. je přizpůsoben možnostem a potřebám starších klientů (z 80% již vozíčkářů)trénink paměti, DVD, foto z okolí a zajímavých akcí, živé luční květiny, ovoce, zelenina, houby a ostatní lesní plody, zemědělské plodiny atd. Charitní dům má kapacitu asi 80 klientů a nabízí klientům i další aktivity.
 
 
Klub SKS v Bystřici nad Pernštejnem se schází 10x ročně (každé 2. úterý v měsíci) v Orlovně v Bystřici nad Pernštejnem, v počtu 20-25 zájemců, program podobný jako ve Žďáru nad Sázavou, ale častěji zve zajímavé hosty-představitele města, cestovatele další osobnosti. Dobrá spolupráce s jednotou Orla a farností.
 
 
Z naší další činnosti:
Rada Klubu seniorů - řídí využívání Klubu seniorů, který je využíván asi 10 seniorskými organizacemi ve městě Žďáru nad Sázavou
Členství v komisi (skupina seniorů a zdravotně postižených) pro aktualizaci komunitního plánu ve Žďáru nad Sázavou.
Členství v KOUS NNO kraje Vysočina (Koordinační uskupení nevládních neziskových organizací), zapojení v sekci seniorů a zdravotně postižených.
 
10. 1. 2018, Kodys Stanislav