KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Vzpomínky na paní Ing. Irenu Řivnáčovou
Zpět

Vzpomínky na paní Ing. Irenu Řivnáčovou

Přidáno 29. 5. 2023
Ilustrační foto
V pátek 19. května 2023 nečekaně zemřela ve věku 74 let paní Ing. Irena Řivnáčová, členka Výboru SKS a dlouholetá zastupitelka na městské části Praha 11.
Irenku Řivnáčovou znám velmi dlouho, ani nevím kolik let. Znám ji z fary, kde pomáhala Pavlovi Urbanovi při čtení z Bible. Dále pak ze zájezdů, které organizovala s Pavlem Urbanem. Dále z Místního Úřadu pro Prahu 11, kde pracovala v Zastupitelstvu mnoho let. Zastupovala nás, katolíky, a snažila se vymoci různé věci pro občany Jižního Města, Chodova a také Újezda. Také ráda chodila na plesy do Matky Terezy a ráda pomáhala, kde bylo třeba.
Vozila jáhna Pavla ve středu na faru. Když jáhen Pavel nemohl po úrazu chodit, jezdila za ním do Kladrub. Byla členkou SKS a jáhna Pavla vozila na akce SKS. Byla členkou Sokola a 2x cvičila na Sletu. Stala se průvodkyní na cestách všude, kde jsme neměli průvodkyni. Ráda jezdila před Vánoci do Drážďan a do Budyšína. Vloni s ním dokonce trávila Štědrý večer.
Několikrát jsem ji pozvala ke mně na cukroví na Štěpána a ona ráda přijala. Sama ještě přinesla ingredience na chlebíčky a dělaly jsme spolu chlebíčky. Byla ozdobou každé společnosti.
Ona velice ráda sportovala. Letos byla 3x v zimě na horách. Několikrát s námi byla v Černé Hoře.
Fungovala též v zahrádkářské kolonii, kde jsme se scházeli 2x až 3x do roka s turistickým oddílem a slavili tam narozeniny turistů.
Po Novém roce jsme každý rok chodili s turistickým oddílem na Karlštejn a ona chodila s námi. Bylo toho moc, co jsi pro nás vykonala a myslím, že jsme Ti byli málo vděčni. Byla v Lurdech, kde byla aktivní. Byla ve Fatimě. Zařídila přechod u Chodovského kostela. Byla ve Svaté Dobrotivé, kde jsme kladli věnce pétépákům.
Irenka měla moc ráda zvířata, proto se starala o dva psy.
Milá Irenko, vzpomínáme moc na Tebe. Náš život jsi obohatila. Pán Tě povolal, určitě má s Tebou nahoře jiné úmysly.
Posílám Ti pozdrav do nebe a do své smrti budu na Tebe vzpomínat. Na parte máš hezký veršík. Nevím, kdo Ti ho tam dal. Vždyť lidé Tě měli rádi. Odešla jsi rychle, ani jsme to nečekali.

Pracovala jsi vždy do únavy,
Klidu sobě sis nedopřála
Srdce zlaté jsi měla,
Každému jen blaho jsi přála.
Za vše dobré cos vykonala,
Věčný život buď Ti přán.

 
Tímto končím.
 
Tvá kamarádka
Jiřina

Marie: Irenka byla milá, veselá a vtipná kamarádka, která se aktivně a přátelsky projevovala v každém kolektivu. Kdo potřeboval pomoci, tomu pomohla. Proto měla moje sympatie a měla jsem ji ráda.